Žilinský Večerník

24. september 2024 | Ľuboš, Ľubor
| 5°C

Šport

115 rokov futbalu vo Varíne: Napriek prehre v majstrovskom zápase, oslavy dopadli na výbornú

V sobotu 21. septembra 2024 sa konali vo Varíne oslavy 115. výročia založenia miestneho futbalového klubu FK Fatran Varín.

23.09.2024 | 15:35

Začiatok programu obstarali hráči A mužstva zápasom 8. kola VI. ligy skupiny A proti hosťujúcej Bitarovej. Pred úvodným výkopom prišli oceniť varínsky klub aj predseda SsFZ Stanislav Neuschl a predseda ObFZ Žilina Igor Krško, ktorí odovzdali pamätné plakety s poďakovaním za činnosť klubu. Na oplátku klub Fatran Varín venoval obom zväzovým predsedom pamätné dresy s číslom 115.


 

 

Samotný zápas domáci nezvládli, keď po polčase prehrávali 0:1 a hostia potvrdili zisk 3 bodov aj gólom v druhom polčase, čím uzavreli skóre zápasu na 0:2. Po zápase A mužstva to na ihrisku ožilo zápasmi najmladších hráčov klubu, a to staršej a mladšej prípravky. V jednom momente tak na ihrisku pobehovalo približne 30 hráčov, ktorí si to pred očami mnohých divákov spoločne užili.


 

 

Súčasťou osláv bol aj večerný kultúrny program, počas ktorého vystúpila Heligónková akadémia a následne aj hudobná skupina Kortina, ktorá sa postarala o výbornú zábavu. Napriek domácej prehre A mužstva tak dopadli oslavy 115. výročia založenia klubu výborne.


 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod