Žilinský Večerník

8. september 2024 | Miriama
| 12°C

Ostatný šport

Aj tento rok čaká na priaznivcov cyklistiky podujatie Žilinská ŽUPATOUR

V poradí druhý ročník cyklosúťaže organizovanej Žilinskou župou sa začne koncom apríla. Pozostávať bude z piatich pretekov, počas ktorých si súťažiaci budú môcť zmerať sily v rôznych terénoch.

18.01.2017 | 12:38

Žilinskú ŽUPATOUR otvorí koncom apríla AGGLU TURIECKAP v Turčianskych Tepliciach. V polovici júna môžu súťažiaci pokračovať účasťou na Nízkotatranskej MTB Tour v Liptovskej Lúžnej, následne na AUTHOR ŠKODA bikemaratóne v Súľovských skalách a začiatkom letných prázdnin na nich čaká Oravský cyklomaratón v Dolnom Kubíne. Cyklosériu ukončí v septembri ISTROFINAL SNEŽNICKÝ MTB maratón. Pre tých, ktorí absolvujú minimálne štyri z piatich pretekov, sú pripravené špeciálne župné ceny. Zaujímavé ceny získajú aj závereční víťazi v jednotlivých kategóriách.

Žilinskej ŽUPATOUR sa môžu zúčastniť cyklisti všetkých vekových kategórií. V predchádzajúcom ročníku mal najmladší súťažiaci 5 a najstarší 76 rokov. „Zúčastniť sa môže každý, kto má chuť šliapnuť do pedálov a spoznať Žilinský kraj,“ uviedol koordinátor súťaže Slavomír Strečanský.  „Je to skvelá príležitosť, ako vidieť a prejsť si skryté zákutia na Kysuciach, Turci, hornom Považí, v Liptove či Orave, keďže organizátori sa snažia trate každý rok trochu pozmeniť a ukázať vždy niečo nové,“ doplnil predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár. Podmienkou účasti je len platná registrácia na vybrané súťaže v rámci cyklosérie na stránke www.mtbiker.sk/kalendar. Organizátorov môžu záujemcovia kontaktovať aj na [email protected].

Foto: ŽSK

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod