Žilinský Večerník

29. jún 2024 | Peter a Pavol, Petra
| 23°C

Zaujalo nás

Ako sa pri zariaďovaní kuchyne vyhnúť niektorým budúcim problémom?

Pri zariaďovaní, či rekonštrukcii akejkoľvek miestnosti je dôležité plánovanie. A zrejme najviac sa to týka kuchyne. Nová kuchyňa bez poriadneho plánovania vopred je „receptom“ na budúce problémy. Nasledujúce tipy vám však pomôžu predísť aspoň niektorým z nich.

14.06.2024 | 10:55

 

Podlahu nevyberajte len podľa dizajnu

Začneme podlahou. Tá v kuchyni musí zniesť veľa a nehovoríme len o občasnom nešetrnom posúvaní jedálenského stola s kovovými hairpin nohami. Vlhkosť a mechanické poškodenie (napr. pri páde ťažkého hrnca), to sú hlavné vplyvy, voči ktorým musí byť podlaha v kuchyni odolná.

A keďže podlahu v kuchyni nie je náročné znečistiť, musí sa aj jednoducho udržiavať. Nechcete predsa stráviť čistením podlahy viac času ako prípravou jedál. Aby sme to zhrnuli, pri výbere podlahy do kuchyne je dôležité zamerať sa v prvom rade na jej odolnosť a údržbu a až potom na dizajn.

Nešetrite s úložným priestorom

Častým problémom pri zariaďovaní kuchyne je hľadanie úložného priestoru. A nielen pre suroviny, ale tiež pre rôzne kuchynské náčinie, od základných vecí, akými sú napríklad hrnce až po nie tak časté veci, ktoré však veľa ľudí tiež potrebuje, napríklad dobré ručné mlynčeky na kávu.

Rozhodne sa preto oplatí venovať čas hľadaniu rôznych riešení, ako priestor v kuchyni využiť na maximum. Nebudete tak neskôr pociťovať nedostatok úložného priestoru pre všetko, čo v kuchyni budete potrebovať.

Pridajte radšej elektrické zásuvky naviac

Okrem iného je v každej kuchyni aj viacero kuchynských spotrebičov, či už zabudovaných, alebo voľne stojacich na kuchynskej linke. Zabúdať však netreba ani na spotrebiče, ktoré budete vyťahovať len vtedy, keď ich budete chcieť použiť, napríklad tyčový mixér.

To sú totiž spotrebiče, na ktoré sa často nemyslí pri riešení elektrických zásuviek. Myslite na to, že je lepšie pridať zásuvku naviac, než potom po kuchyni „ťahať“ predlžovačku. V kuchyni tiež môžu nájsť uplatnenie rôzne typy výsuvných, či výklopných zásuviek, ktoré sú ideálne práve pre takéto spotrebiče.

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: photosbysabkapl / Stock.adobe.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod