Žilinský Večerník

18. október 2024 | Lukáš
| -0°C

Šport

Alica Kostelná s pozvánkou do ženskej reprezentácie

HÁDZANÁ. Hádzanárka MHK Bytča dostala od reprezentačného trénera žien Dušana Poloza pozvánku na reprezentačný zraz, kde sa 19. februára (streda) odohrá modelovaný zápas našich dievčat. V ďalšom týždni sa na juniorskom reprezentačnom zraze predstavia aj ďalšie hráčky z Bytče – Darina Šichmanová, Tatiana Gajdošíková a aj spomínaná Alica Kostelná.

18.02.2014 | 08:27

Milé prekvapenie pre vás, keďže ste vekom ešte juniorská reprezentantka?

Áno, táto nominácia ma prekvapila. Dozvedela som sa o nej z telefonického rozhovoru, keď člen realizačného tímu zisťoval, či sa môžem v uvedenom termíne zúčastniť takéhoto plánovaného zápasu. Samozrejme ma to veľmi potešilo. Následne som to oznámila svojim rodičom.
 

Reprezentačný tréner si pripravil modelovaný zápas, aká bude vaša úloha spoločne s ostatnými nominovanými dievčatami?

Je veľmi pravdepodobné, že sa budeme snažiť plniť úlohu dôstojného sparingpartnera. V každom prípade sa budem podriaďovať potrebám trénera. O etablovaní sa v seniorskom repre je veľmi predčasné hovoriť, pretože v družstve je veľa kvalitných a skúsených hráčok.
 

Momentálne obhajujete farby MHK Bytča, avšak o vaše služby majú záujem aj iné kluby.

Nejaké ponuky som už, bohužiaľ, musela odmietnuť, keď hlavným dôvodom bolo ukončenie stredoškolského štúdia. V budúcnosti sa v prvom rade chcem zamerať na to, aby som sa dostala na vysokú školu a podľa toho by som zvažovala aj prípadné ponuky.
 

V tejto sezóne je vaše družstvo starších dorasteniek po polovici súťaže na 3. mieste. Vaše ambície do blížiacich sa odviet?

Vždy si stanovujeme získať čo najlepšie umiestnenie a v zápasoch vyhrať, a tak to bude aj v odvetnej časti súťaže. Bude to však veľmi ťažké, pretože väčšinu zápasov hráme na ihriskách našich súperov. Zatiaľ som však spokojná, aj keď nám ušli niektoré zápasy, ktoré sme mohli zvládnuť víťazne.
 

Juraj Vnuk
Snímka archív Alica Kostelná

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod