Žilinský Večerník

16. september 2024 | Ľudmila
| 10°C

Rozhovory

Atraktivita barbierstva už niekoľko rokov rastie aj v Žiline

Holičstvo bolo historicky jedným z najuctievanejších povolaní v spoločnosti. Táto vážená tradícia má korene až v starovekom Egypte. Pravidelné strihanie sa považovalo za nevyhnutné pri predchádzaní ovládnutia démonmi. Dnes sú služby barberov mimoriadne obľúbené a vyhľadávané, keďže v sebe spájajú starostlivosť o vlasy, bradu, ale aj chvíle odpočinku pri príjemnom rozhovore, pozeraní televízie, dobrej káve a hlavne v priateľskej a uvoľnenej atmosfére. O tomto povolaní nám viac prezradil barber Patrik z prevádzky SEVAS BARBER v centre Žiliny.

26.08.2024 | 10:48

Čo vás priviedlo k práci barbera?

Od malička som sa venoval hudbe, hral som v kapele. Istú dobu sa tým dalo živiť, lebo sme mali projekt, v rámci ktorého sme hrávali koncerty pre žiakov základných a stredných škôl po celom Slovensku. Ale prišiel Covid a všetko sa zastavilo. Začal som teda hľadať niečo nové, ale niečo kreatívne, čo by ma bavilo a aj živilo, a tak som prišiel na strihanie. Služby tohto typu máme v rodine, mamina má kozmetický salón a bratranec je tiež barber, tak ma to inšpirovalo. Kolega Adam zase strihal už pár rokov doma celú rodinu, ale mal to len ako hobby. Bavilo ho to stále viac až sa rozhodol urobiť si kurz a venovať sa tomu naplno. Naša zástupkyňa nežného pohlavia Adela zase vyštudovala klasickú kadernícku školu a stala sa našou posilou a veľmi šikovnou barberkou. A tak sme tu. Momentálne náš pracovný tím tvoria 4 ľudia, ale priestor na rozšírenie tímu aj záujem zákazníkov o naše služby rastie, tak by som uvítal keby sme sa rozrástli pokojne aj na 6 - 7 ľudí.

Kedy vznikla značka Sevas Barber?

Tento názov vznikol 4. apríla 2023 ako nová značka, ktorú sme sa rozhodli založiť a budovať ako sa povie od piky. Ale už predtým sme ja aj Adam pracovali v predošlej barber prevádzke, takže obaja máme niekoľkoročné skúsenosti v tomto obore, na ktorých staviame.  


 

Prečo práve názov SEVAS?

Je to špecifické slovo, lebo väčšina našich zákazníkov nás tak naozaj zdraví. Málokto, kto tu vstúpi povie „dobrý deň“, lebo u nás je atmosféra uvoľnená a priateľská. Tak sme si z tohto pozdravu, ktorý nám tu zdomácnel, urobili rovno názov značky.

Priblížte nám rozdiel medzi barberom a kaderníkom.

Barber je vlastne v preklade pánsky holič. Máme viac naštudované účesy, ich dokonalé prevedenie. Strih u nás netrvá 10 minút, ale cca hodinku, lebo sa snažíme naozaj o čo najväčšiu precíznosť. K nám si klienti chodia oddýchnuť, zrelaxovať, dať si kávu či drink, podiskutovať. Sme miestom určeným výlučne pre mužov, kde si chlapi môžu zahrať playstation, porozprávať sa alebo si v tichu a pohode vychutnať čas na svoj pravidelný strih. Na rozdiel od kaderníkov sa staráme aj o úpravu brady a používame kvalitnejšie prípravky a kozmetiku, ako obyčajné kaderníctva.

Aká klientela vás najviac navštevuje?

Už som strihal aj niekoľkomesačné dieťa, ale aj pánov v rokoch. Snažíme sa bez ohľadu na vek zákazníka poskytovať najvyššiu kvalitu starostlivosti o vlasy a bradu s dôrazom na detail a precíznosť, profesionálny prístup, ale zároveň osobný vzťah. Klienti sa nám väčšinou vracajú, z čoho sa, samozrejme, tešíme. Pravidelní zákazníci sú našou dobrou vizitkou.


 

Aké máte plány, vízie do budúcna?

Radi by sme sa stali najuznávanejším barbershopom v Žiline, v ktorom môže každý zákazník očakávať a vychutnať si precíznu starostlivosť v príjemnom a uvoľnenom prostredí. Naším cieľom je, aby sa tu každý klient cítil vítaný a odchádzal s dokonalým strihom (či už vlasov alebo brady), ktorý predčil jeho očakávania.


 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod