Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Bazový likér

2 kg zrelých bazových bobúľ, 1 kg cukru, 1 vanilkový cukor, 1 l vody, 2 dl čiernej kávy, 0,5 l rumu

04.08.2017 | 13:27

Dva kilogramy zrelých bazových bobúľ zalejeme 1 l vody a rozvaríme. Precedíme cez redšie plátno. Do šťavy pridáme 1 kg cukru a 1 vanilkový cukor. Za stáleho miešania zahrievame, kým sa cukor nerozpustí. Do horúcej šťavy vlejeme 2 dl precedenej silnej čiernej kávy. Do vychladnutého sirupu prilejeme 0,5 l rumu. Nalejeme do fliaš, uzatvoríme a necháme na tmavom mieste odležať.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod