Žilinský Večerník

8. september 2024 | Miriama
| 12°C

Šport

Bedmintonoví mladíci Žiliny zanechali skvelý dojem

Prvú májovú sobotu sa naše žilinské žiacke družstvo AC UNIZA Žilina zúčastnilo na slovenskom šampionáte žiackych družstiev. Pre Žilinu bolo úspechom v novodobej histórií už to, že sa kvalifikovala, a to postupom z Oblastných majstrovstiev, ktoré sa konali 9.3.2024 v Nitre.

03.06.2024 | 10:33

Žilina si vtedy vybojovovala postup z druhého miesta, pričom na M-SR sa kvalifikujú len 4 družstvá z celého Slovenska. V Dolnom Kubíne sa stretli družstvá SP Dolný Kubín, Družstevník Klenovec, BARBAR Skalica a AC UNIZA Žilina, pričom hralo sa systémom každý s každým. Všetky stretnutia sa hrali na sedem zápasov – po dve chlapčenské a dievčenské dvojhry, jedna chlapčenská a dievčenská štvorhra a jedna zmiešaná štvorhra.

 

AC UNIZA Žilina – SP Dolný Kubín 1:6

AC UNIZA Žilina hrala prvé kolo s družstvom SP Dolný Kubín. Dolný Kubín ukázal, že oprávnene je favoritom súťaže, keď naši hráči dokázali uhrať jediný bod. Ten vybojovali Mišo Sýkora a Nina Hrobárová v zmiešanej štvorhre. Výsledok stretnutia je teda 1:6 v prospech súpera.

AC UNIZA Žilina – Družstevník Klenovec 2:5

Druhé stretnutie s družstvom Družštevník Klenovec už bol vyrovnanejší. V tomto stretnutí sme uhrali dva body, čo však na výhru bolo stále málo. Bodoval v Martin Viliam Mihalčin v druhej chlapčenskej dvojhre a Mišo s Ninkou v trojsetovom zápase zmiešanej štvorhry. Napriek druhej prehre sme mali stále nádej na medailu, o zisku ktorej sa rozhodovalo v posledom stretnutí.

AC UNIZA Žilina – BARBAR Skalica 4:3

Posledné stretnutie malo rozhodnúť o 3. mieste, keďže aj družstvo BARBAR Skalica svoje predchádzajúce stretnutia prehralo. Opäť sme si zopakovali veľmi tesné zápasy, podobne ako na Oblastných majstrovstvách v Nitre. Prvé dve chlapčenské dvojhry boli neveriteľne tesné. Michal vyhral so Skaličanom Michalom Gajdom po dvoch setoch (21:19, 22:20). Martin prehral po napínavom súboji po dvoch setoch (21:18, 27:25). Ďalšie dva body vybojovali dievčatá Ninka Hrobárová a Zojka Myškárová v dvojhrách. Obe štvorhry vyhral súper čím stav stretnutia vyrovnal na 3:3 a o celkovom výsledku mala rozhodnúť zmiešaná štvorhra. Tú našťastie Mišo a Nina jednoznačne vyhrali a tak si Žilinčania po mnohých rokoch odnášajú bronzové medaily z M-SR žiackych družstiev.

 

Kompletné výsledky: 

 

1. kolo: BARBAR Skalica - Družstevník Klenovec 2:5 (5:11) SP Dolný Kubín - AC UNIZA Žilina 6:1 (12:2)

2. kolo: Družstevník Klenovec - AC UNIZA Žilina 5:2 (11:4) SP Dolný Kubín - BARBAR Skalica 6:1 (13:2)

3. kolo: AC UNIZA Žilina - BARBAR Skalica 4:3 (8:6) SP Dolný Kubín - Družstevník Klenovec 4:3 (9:6)

 

Konečná tabuľka slovenského šampionátu

1. SP Dolný Kubín              3 0   16:59   6

2. Družstevník Klenovec   2 1   13:8    4

3. AC UNIZA Žilina            1 2    7:14    2

4. BarBar Skalica               0 3    6:15   0

 

 


Žilinu na turnaji reprezentovali – zľava Bea Budíková, Nina Hrobárová, Tereza Budíková, Zoja Myškárová, Michal Sýkora, Filip Vrúbel, Martin Viliam Mihalčin, Jonáš Gabriel Marec.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív klubu

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod