Baraninu umyjeme, kosti nasekáme a dáme variť do 2 – 3 l vody, do ktorej pridáme koreniny a soľ. Varíme v tlakovom hrnci alebo na veľmi miernom ohni aj niekoľko hodín. Keď sa mäso samo odpája od kosti, vývar precedíme, mäso oberieme a pokrájame na malé kocky. Do čistého vývaru pridáme na tenké rezance nakrájanú mrkvu a cibuľu. Pomaly varíme, kým nie je zelenina mäkká. Pridáme na tenké plátky pokrájaný cesnak a jemne posekané vňate. Do hotovej polievky pridáme uvarené rezance a pokrájané mäso.
Beš-barmak (barania polievka)
1 kg baraniny s kosťou (krk, rebrá, časť lopatky), 250 g mrkvy, petržlenová a kôprová vňať, po 10 zrniečok nového a čierneho korenia, 2 bobkové listy, 10 strúčikov cesnaku, 150 g tenkých rezancov, voda
14.10.2016 | 09:24