Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -4°C

Recepty

Bravčové stehno na koňaku

600 g bravčového stehna alebo vykosteného karé, 6 plátkov šunky, 4 olúpané paradajky, ½ dl koňaku, 2 jablká, maslo, soľ, korenie, olej a alobal

27.10.2016 | 13:28

Nakrájané rezne naklepeme a opečieme na teflónovej panvici bez oleja 2x2 min. Preložíme na tanier, posolíme, okoreníme. Na panvicu dáme asi ½ dl oleja, zohrejeme, pridáme na osminky nakrájané paradajky, na rezančeky nakrájanú šunku a orestujeme do odparenia prebytočnej šťavy. Alobal rozprestrieme, uložíme naň rezne, na ktoré rozdelíme zmes, pridáme na kolieska nakrájané jablká, na každé jablko 1 ČL masla a polejeme koňakom (cca ½ dl). Alobal zatvoríme a dáme na suchý plech zapiecť na 20 – 30 min. Podávame so zemiakmi, hranolčekmi alebo ryžou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod