Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -4°C

Recepty

Bryndzové palacinky

½ l mlieka, 250 g hrubej múky, 2 vajcia, soľ Plnka: 250 g bryndze, 1 viazanička mladej cibuľky, soľ, 1 dl kyslej smotany, kôpor Na zapečenie: 1 ½ dl mlieka, 1 vajce, maslo

27.10.2016 | 10:47

Vyšľaháme vajcia s mliekom, osolíme, pridáme múku a vymiešame hladké cesto. Na panvici upečieme tenké palacinky. Bryndzu rozmiešame so smotanou, pridáme pokrájanú cibuľu aj s vňaťou, prípadne kôpor a osolíme. Touto plnkou natrieme upečené palacinky, stočíme, poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy, zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajcia, pokropíme maslom a zapečieme.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod