Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Bulharská sarma

50 dag ryže, 3/4 kg bravčového pliecka, 1 ČL vegety, 1 cibuľa, 2 vajcia, korenie, kyslá kapusta, 1 šľahačková smotana, 3 PL paradajkového pretlaku, 1 PL kečupu, maslo

14.08.2017 | 13:09

Ryžu uvaríme domäkka a necháme vychladnúť. Pomelieme pliecko (prípadne zvyšky kuracieho alebo hovädzieho mäsa), pridáme vegetu, osmaženú cibuľu, 2 vajcia, trošku korenia a soľ podľa chuti. Všetko spolu premiešame a robíme guľky, ktoré ukladáme na vymastený pekáč. Ten si vyložíme kyslou kapustou (asi 3 cm vrstva). Guľky s kapustou dáme piecť. Keď sú napoly upečené, do 1 šľahačkovej smotany rozmiešame 3 PL paradajkového pretlaku a 1 PL kečupu, vylejeme na guľky, pokvapkáme maslom a pomaly dopečieme. Podávame so zemiakmi.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod