Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Čerešňovo-tvarohový koláč

25 dag polohrubej múky, 12 dag masla, 4 žĺtky, 3 dag cukru, 3 dag droždia, 1 dl mlieka, trošku soli, vanilkový cukor, citrónová kôra Tvarohová plnka: 250 g tvarohu, 3 PL cukru, 1 vajce, 500 g čerešní, sneh zo 4 bielkov, 14 dag cukru, 1 vanilkový cukor, 3 dag mletých orechov

13.10.2017 | 13:11

Z droždia, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások, pridáme múku, maslo, soľ, vanilkový cukor, citrónovú kôru, zvyšok mlieka a žĺtky. Vymiesime hladké cesto, hneď ho rozvaľkáme na plech a necháme ho tam vykysnúť (vymastený, múkou posypaný). Pečieme a keď je napoly upečené, rozotrieme tvarohovú plnku, poukladáme čerešne a rozotrieme sneh. Dopečieme v mierne vyhriatej rúre. Po upečení posypeme strúhanou čokoládou.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod