Považské múzeum v Žiline vás 23. septembra 2018 pozýva na tradičné podujatie na hrade Strečno a v jeho podhradí. V rámci Medzinárodného dňa cestovného ruchu bude na hrade chutne. V čase sa presunieme opäť a vy ochutnáte barokovú i stredovekú kuchyňu, ich tradičné jedlá i špeciality. Porovnáte si dobové stolovanie s vaším, vyskúšate nealkoholické maslové pivo i pravú kráľovskú čokoládu.
V stredovekej dedine Paseka sa prejdete remeselníckym jarmokom a môžete ochutnať rôzne farmárske produkty.
PROGRAM:
Hrad Strečno 9.00 – 17.00
Baroková kuchyňa: OZ RYTIERI VIR FORTIS - maslové pivo, ktoré sa v minulosti podávalo v armáde (na podujatí ochutnáte jeho nealkoholickú verziu), kráľovská čokoláda, pravý nápoj z kakaa, aký sa podával na kráľovských dvoroch v Španielsku a Francúzsku v 18. storočí, ochutnávka slovanskej kuchyne – varené krky a smažené vtáčie srdiečka.
Stredoveká kuchyňa: CECH TERRA DE SELINAN - ukážka stolovania, ochutnávka placiek s rôznymi plnkami, domáci chlieb so slovenskou nátierkou.
Stredoveká dedina Paseka 9.00 – 18.00
Remeselnícky jarmok; Predaj a ochutnávka farmárskych produktov