Žilinský Večerník

8. september 2024 | Miriama
| 12°C

Šport

Charitatívny tenisový turnaj ŠMAKOVEC OPEN 2024 s bohatou účasťou športových celebrít

Už štvrtý ročník tenisového podujatia, kde si svoje sily zmerali tenisoví amatéri so športovými celebritami, znova dopadol výborne. Okrem charitatívneho poslania sa na kurtoch TK Kysuckého Nového Mesta stretli mnohé športové osobnosti zo sveta futbalu, hokeja a hlavne tenisu.

14.07.2024 | 15:47

SKROMNÝ MAJSTER SVETA

Širokú paletu športových osobností viedol hokejový majster sveta z roku 2002 Jozef Stümpel, ktorý sa v Kysuckom Novom Meste objavil prvýkrát. „Rád si zahrám tenis, i keď pri týchto hráčoch som bol dosť kvalitatívne stratený, no vylosoval som si skvelého parťáka Ľubomíra Pialu. S úsmevom sme jednoznačne vyhrali cenu za najťažší pár, ale všetci sme sa poriadne zabavili. Oceňujem organizátorov, že toto celé dali dokopy a určite prídem aj o rok. Síce som do tohto regiónu prišiel vďaka hokejbalovej exhibícii, no musím pochváliť kamaráta Róberta Kaššu, že ma zlomil aj deň vopred na tenis. Musím uznať, že taký pohodový víkend v Kysuckom Novom Meste či aj v Žiline stál za to.“



 

Menoslov tenisových celebrít bol viac než pestrý, keď pozvanie prijali Andrej Martin, Filip Horanský či Karol Beck. „Bol som pri zrode tohto turnaja pred štyrmi rokmi a pre cestovanie na profi okruhu v pozícii trénera sa jednoducho nedalo prísť. Je obdivuhodné, kam sa posunul tento turnaj za štyri roky a dovolím si tvrdiť, že to je jednoznačne najlepšia tenisová akcia svojho druhu na Slovensku,“ neskrýval radosť Karol Beck. Futbalistov vzorne reprezentoval Zdeno Štrba, ten tenisové štvorhry už dlhé roky po kariére zaraďuje do svojho letného programu. „Tri roky sa nedalo prísť, tak teraz to konečne vyšlo. Stretol som mnoho kamarátov z minulosti, dobre sme sa porozprávali a tenisové zápasy boli mimoriadne kvalitné.“


 

 

VÝHRA PUTUJE DO MARTINA

Z kapacitných dôvodov bolo možné maximálne vytvoriť 22 dvojíc, z ktorých sa do finále predrali Karol Beck/Ľuboš Miškolci a Filip Horanský/Vladimír Ďaďo.


 

Nakoniec sa po tuhom boji a dráme v tajbrejku tešil bratislavsko-martinský pár Horanský/Ďaďo. „Pozvanie som prijal pre milú stávku s kamarátmi v Žiline, no neľutujem. Síce sa po kariére venujem advokácii, no tieto turnaje sú skvelým oživením. O rok prídem určite,“ dodal bývalý daviscupový reprezentant Filip Horanský. Jeho slová podčiarkol amatérsky tenista z Martina Vladimír Ďaďo. „Každý zápas bol poriadny boj, všetci na tomto turnaji vedeli hrať tenis, o to viac si cením, že sme vyhrali. Avšak spoločne sme podporili dobrú vec, čo je dôležitejšie než nejaké poháre a ceny. Ďakujem organizátorom, že sme tu mohli byť.“ Pre úplnosť dodávame, že tretie miesto obsadil pár Michal Krško/Silvia Chudá.


 

Organizátori mali ako už tradične najväčšiu radosť z počasia, pretože to je kľúčové pre vydarený tenisový turnaj. „Ak by sme mohli a nafúkli priestory, tak vytvoríme aj 40 párov. Turnaj nabral celoslovenský rozmer a všetci sa radi do Kysuckého Nového Mesta vracajú. Vždy nám drží počasie, niekto tam hore nás musí mať veľmi rád, ostatné veci už postupne zvládame, pretože ľudia za štyri roky naplno pochopili pravý zmysel tohto podujatia. Ďakujeme všetkým za pomoc, vážime si to,“ povedal riaditeľ turnaja Matej Krško.


 

Už druhý rok nesie turnaj názov ŠMAKOVEC Open po generálnom partnerovi, ktorým je reštaurácia Starý Šmakovec v tatranskom prostredí dedinky Starý Smokovec. „Nevynechali sme zatiaľ žiadny ročník a vidíme, že dobré veci treba podporovať. Ak by ste raz prišli a videli snahu všetkých nezištne sa spojiť pre dobro, tak je aj našou povinnosťou finančne prispieť a podeliť sa,“ uzavrel majiteľ reštaurácie Žilinčan Vladimír Mikolaj.


 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod