Žilinský Večerník

19. september 2024 | Konštantín
| 7°C

Poradňa

Chcete vlastný eshop? V prvom rade potrebujete sklad a tovar

Aj keď sa vlastný eshop a obdobné formy podnikania s tovaom javia ako jednoduché spôsoby, ako pracovať „sám na seba“, ľahké to rozhodne nie je. Už len v súvislosti so samotným naskladnením tovaru treba riešiť pár dôležitých vecí.

21.08.2024 | 10:11

  

Nie každý, komu nestačí provizórny sklad, potrebuje veľké skladové priestory

 V prvom rade treba mať skladové priestory. V závislosti od druhu a množstva tovaru vám môže ako sklad poslúžiť napríklad aj garáž, ale väčšinou ide len o dočasné riešenie, najmä kvôli malému priestoru, ale aj kvôli iným nevýhodám. Zároveň však platí, že nie každý potrebuje na podnikanie veľké skladové priestory.

 V takomto prípade môže byť ideálnym riešením malý sklad na prenájom. Môžete si prenajať sklad s veľkosťou 7 alebo 14 m2, čo sú ideálne veľkosti pre eshopy a firmy, pre ktoré sú štandardné sklady priveľké.

 

Aj pri nákupe tovaru môžete využiť profesionálnu pomoc

Či malý, alebo veľký, akýkoľvek sklad by bol nanič bez tovaru, ktorý je možné predávať. Sú podnikatelia, ktorí v tomto smere upriamujú svoju pozornosť na Čínu, resp. Áziu všeobecne. Ázijský trh totiž skrýva množstvo príležitostí a práve tu je možné nájsť tovar, s ktorým „prerazíte“.

Je však potrebné počítať s tým, že nákup tovaru z Ázie nie je taký jednoduchý, ako v prípade objednávania od dodávateľov na Slovensku, či v EÚ. Komplikovanejší je celý proces, od výberu dodávateľa cez zabezpečenie prepravy a opomenúť nesmieme pri dovoze z Číny clo.

 

Podobne, ako je pri podnikaní dobré mať na komplikované pracovné právo právnika, je dobré využiť pomoc aj v prípade colného konania (alebo aj celkového nákupu) týkajúceho sa tovaru z Ázie. Z colného konania sa totiž môže ľahko stať zdĺhavý proces, ktorý nielen zdrží dodanie tovaru, ale zároveň celý nákup nepríjemne predraží. Rozhodne je tak dobré využiť služby špecialistov, ktorí vás budú pri preclievaní zastupovať.

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: deagreez / Stock.adobe.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod