Žilinský Večerník

8. september 2024 | Miriama
| 12°C

Tipy na výlety

Chcete zažiť skutočne luxusnú dovolenku? Navštívte Dubaj

Obľubujete luxus a všetko, čo sa s ním spája? A platí to aj pri výbere dovolenky? V takom prípade je odpoveď na otázku, ktorá dovolenková destinácia je pre vás ideálna, jednoznačná: je ňou totiž Dubaj.

20.07.2024 | 20:32

Nespochybniteľný symbol luxus

Ak by sme medzi dovolenkami chceli nájsť synonymum luxusu, bola by ňou bezpochyby jedinečná dovolenka v Dubaji. Nielenže Dubaj patrí medzi najhonosnejšie sídla na svete, je hotovým symbolom luxusu.

Okrem bielych koralových pláží a tyrkysového mora tu totiž nájdete tie najprepychovejšie hotely na svete, ktoré sú doplnené (často skutočne extravagantnými) hypermodernými stavbami. Nájdete tu však aj nádherné mešity, tradičné obydlia a trhoviská, na ktorých nájdete rôznorodý tovar.

 

Pozor na extrémne letné horúčavy

Dubaj je v podstate celoročnou dovolenkou destináciou, keďže sú tu počas celého roka vysoké teploty vzduchu aj mora. Neznamená to však, že by na dovolenku v Dubaji bolo úplne vhodné ísť kedykoľvek. Ak by ste totiž chceli Dubaj navštíviť počas tradičných termínov v lete, keď je aj obľúbená materská škola v Trenčíne, do ktorej chodí vaše dieťa, načas zatvorená, čakali by vás teploty prevyšujúce 40 °C!

Iste, výkonná klimatizácia Samsung vo vašej luxusnej hotelovej izbe by sa postarala o to, aby ste tú horúčavu vo vnútri necítili, ale ak nechcete kvôli extrémnym teplotám stráviť väčšinu času na hotelovej izbe, je lepšie počkať si aspoň na október. Aj vtedy tu ešte denné teploty dosahujú 35 °C a more má viac než príjemných 30 °C.

 

Dubajskí rekordéri

V Dubaji nájdete aj niekoľko svetových „naj“. Známou je hlavne najvyššia budova na svete, Burdž chalífa, ktorá má neuveriteľných 828 m! Len pre porovnanie, druhá najvyššia budova na svete, Merdeka 118 v Kuala Lumpur, má „len“ 678,9 m.

 

Burdž al-Arab je zase považovaný za najluxusnejší hotel na svete. Aj keď má maximálny možný počet 5 hviezdičiek, často býva označovaný ako 7-hviezdičkový. Mimochodom, patrí aj medzi najvyššie hotely na svete, s výškou 321 m zaostáva za najvyšším hotelom, ktorým je Hotel Gevora (tiež v Dubaji), len o 35 m (Gevora meria 356 m).

 

Dubai Mall bolo do roku 2018 najväčšie nákupné centrum na svete (vzhľadom na celkovú plochu, ktorá činí 1 124 000 m2). Toto prvenstvo však Dubaju „uchmatol“ Teherán so svojim Iran Mall, ktoré sa stalo najväčším nákupným centrom na svete s celkovou plochou až 1 950 000 m2.

Autor: - r -

Zdroj: PR článok

Foto: castecodesign / Stock.adobe.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod