Žilinský Večerník

22. október 2024 | Sergej
| -2°C

Poradňa

Čo nesmie chýbať v študentskej izbe?

Pre každú detskú izbu je prirodzené, že sa časom zmení na izbu študentskú. Predsa len, ako deti rastú, zásadné sa mení to, čo od svojej izby očakávajú a potrebujú. A čo by teda nemalo chýbať v študentskej izbe?

21.10.2024 | 10:17

 

Priestor na štúdium

Keďže ide o študentskú izbu, začneme priestorom na štúdium. Ten je tvorený písacím stolom a kancelárskym kreslom. Dôležitý je tu dostatok svetla, ideálne prirodzeného, takže je dobré umiestniť písací stôl niekde k oknu.

Každopádne, treba zabezpečiť aj zdroj umelého svetla. A keďže v súčasnosti sa žiadny študent nezaobíde bez počítača, na písacích stoloch v študentských izbách nechýbajú ani dostupné počítače pre študentov.

 

Priestor na relax

Študentské izby však neslúžia výlučne na štúdium, ale tiež na relax a na spánok. Pri zariaďovaní študentskej izby je preto veľmi dôležitá aj posteľ. Obzvlášť pri výbere matraca je potrebné si dať záležať, keďže matrac samotný má najväčší vplyv na kvalitu spánku. Tiež je dobré, ak posteľ v študentskej izbe má aj úložný priestor, pretože toho tu nie je nikdy dosť.

 

Úložný priestor 

Práve na spomínanú potrebu dostatočného úložného priestoru teraz nadviažeme. Študentská izba sa nezaobíde bez priestrannej skrine, ktorá bude prioritne slúžiť na oblečenie. Či už pôjde o oblečenie na bežné dni, alebo na špeciálne príležitosti, napr. dlhé šaty na stužkovú a iné spoločenské udalosti, potrebného priestoru určite nebude málo. Dobrou voľbou sú tak vstavané skrine na mieru, ktoré maximálne využijú priestor.

 

Tip na záver

Na záver ešte jeden tip: ak chcete dopriať svojmu potomkovi naozaj štýlovú študentskú izbu, dajte si vypracovať jej návrh u špecialistov na moderný interiérový dizajn. Zároveň to môže byť aj dobrý spôsob, ako využiť aj obmedzenejší priestor v miestnosti na maximum. Predsa len, skúsený interiérový dizajnér dokáže nájsť aj také riešenia, ktoré by laikovi nenapadli.

 

Foto: New Africa / Stock.adobe.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod