BURGRE: Uvarenú cviklu a mrkvu buď nastrúhame najemno, alebo rozmixujeme. Pridáme múku, ovsené vločky a všetky koreniny a necháme odležať, aby vločky nasiakli. Hmota na burgre by mala byť hustá a lepkavá. Vytvarujeme burgre – placky, ktoré smažíme na oleji.
ŽEMLE: Z múky a kvásku a štipky soli vypracujeme cesto, ktoré necháme približne hodinu kysnúť. Potom doň zapracujeme semiačka, rozmarín a nasekané olivy. Cesto necháme kysnúť ďalšiu hodinu. Vytvarujeme žemle, ktoré potrieme vlažnou vodou a posypeme hrubozrnnou soľou. Pečieme približne 45 minút na 180 °C, priebežne potierame vodou.
Do hotových burgrov dáme nakoniec všetko, čo nám chutí. Zeleninu, dresing, ale napríklad aj syr, konkrétne do tejto kombinácie sa hodí ovčí alebo syr s bielou plesňou.