Víno zvaríme približne na 1/3 objemu a necháme vychladnúť. Smotanu zahrejeme a následne odložíme trochu vychladnúť. Pečeň pomocou kuchynského kutra rozmixujeme a hneď do nej pridáme zvarené víno, mlieko, smotanu, soľ a vajíčka spolu so žĺtkami. Dôkladne to zmiešame. Zmes precedíme cez tenké sitko a vylejeme do pripravených foriem. Formy vložíme do horúcej vody a dáme do rúry pariť na 50 minút pri teplote 90 stupňov. Po dokončení vychladíme na 4 stupne.
Vínové želé
0,3 l sladkého vína
4 g agaru
50 g cukru
Víno spolu s agarom a cukrom privedieme do varu. Povaríme asi 5 minút a vylejeme na plech tak, aby sa nám naliala približne 1 cm vysoká vrstva tekutiny. Odložíme do chladničky stuhnúť a potom nakrájame na malé kocky.
0,15 l kompótu z celých brusníc
0,05 l červeného vína
70 g cukru
Všetky ingrediencie dáme do hrnca a zvaríme na polovicu. Precedíme cez tenké sitko a vychladíme.
Na prípravu domáceho chleba potrebujeme:
75 g surových zemiakov
0,35 l vlažnej vody
1 cl medu
1 cl bieleho balzamikového octu
1 cl soli
½ cl rasce
22 g sušeného droždia
250 g celozrnnej múky
250 g hladkej múky
Postup: Zemiaky, vodu, med, ocot, soľ, rascu a droždie rozmixujeme v mixéri. Vylejeme do misky, v ktorej máme pripravenú a zmiešanú múku. Vymiesime cesto a rozdelíme na 2 rovnaké časti, z ktorých vytvarujeme bochníky. Necháme 20 minút kysnúť v teple zakryté. Potom vložíme do predhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme 16 minút. Po upečení prikryjeme utierkou a necháme trocha vychladnúť.