Žilinský Večerník

7. október 2024 | Eliška
| 12°C

Šport

Divák na futbale v Gbeľanoch vytiahol zbraň na delegáta: Polícia osobu už obmedzila na osobnej slobode

Duel šiestej futbalovej ligy medzi Gbeľanmi a Horným Hričovom sa zapíše čiernymi písmenami do dejín regionálneho futbalu. Z nepochopiteľných príčin si jeden z divákov vytiahol zbraň a namieril ju k hlave hlavného delegáta Vladimíra Baďuru (65).

07.10.2024 | 10:44

TOTÁLNY SKRAT

V Gbeľanoch sa hral do polčasu nudný zápas, ktorému chýbali strelené góly. Bohužiaľ, v závere polčasu sa udial nevysvetliteľný moment, ten nám zhodne opísali viacerí fanúšikovia, ktorých sme kontaktovali a chcú  zostať v anonymite. „Tento pán je známa firma, stále na niekoho kričí a jeho správanie je na futbalových zápasoch dosť vulgárne. Tieto typy však nájdete na mnohých štadiónoch, preto nikto tomu neprikladal zvýšenú pozornosť. Delegát stretnutia vyzval tohto „fanúšika“, aby sa správal slušne a začal si ho natáčať na mobil. Za sekundu preskočil dve rady, vytiahol zbraň a priložil ju k delegátovej hlave. Niektorí z nás boli na vojne a počuť zvuk uzáveru nás vydesilo, isto to nebola nejaká hračkárska pištoľ. Zrazu sa ľudia rozutekali, niekto zakričal, aby prišla polícia a tento „fanúšik“ sa zobral a utiekol na kolobežke.“ Deň po zápase sme kontaktovali aj samotného delegáta, ktorý nám ochotne povedal pár slov, no, pochopiteľne, mu príliš do reči nebolo. Nielen on za 40 rokov činnosti pri futbale či jeho spolupracovníci v rovnakom veku nič podobné nezažili. „Pomaly to na mňa dolieha, nemám zasiahnutú psychiku, ale viac nad tým rozmýšľam. Neprajem tento pocit nikomu zažiť. Ja som iba považoval za povinnosť, aby sa slušne správal. Bol som na polícii vypovedať a mám informáciu, že ho zadržali,“ povedal Baďura v reakcii pre náš týždenník. Kontaktovali sme aj políciu, no do našej redakčnej uzávierky nám nevedela poskytnúť žiadne oficiálne vyjadrenia. Podľa našich overených informácií bola osoba obmedzená na osobnej slobode už v nedeľu 6. októbra vo večerných hodinách.

HRÁČI CHCELI ZÁPAS DOHRAŤ

Samotní hráči doplatili na incident dlhým čakaním v kabíne na druhý polčas. „Na každom zápase každú nedeľu sa niekto háda, to je taký dedinský folklór. Zrazu sme len počuli, aby niekto zavolal políciu a ďalej neviem. Sedeli sme v šatni, riešili to usporiadatelia. Toto už fakt nie je normálne,“ povedal nám dlhoročný hráč Gbelian Michal Jadroň a za Horný Hričov mu sekundoval predseda klubu Juraj Králik: „Čakali sme na policajtov, tí však prišli asi až po 45 minútach, čo sme už boli v šatni a rozhodovali sme sa, či vôbec nastúpime. Rovnako ako hráči aj rozhodcovia sme sa zhodli, že to odohráme, lebo niekedy to dohrávať v polovici novembra nemá zmysel.“ Predseda Stredoslovenského futbalového zväzu Stanislav Neuschl doplnil, že sa sprísnia pravidlá pri organizovaní zápasov. „Toto je už divoký západ, čo prináša táto doba. Futbal má zabávať a spájať, chýba všeobecná úcta. My máme jasné pravidlá, čo majú robiť usporiadatelia zápasov, no určite sa sprísnia opatrenia. Rád by som vyjadril podporu delegátovi, aby čo najrýchlejšie dokázal na tento incident zabudnúť, čo som mu telefonicky povedal ihneď po stretnutí.

 

Autor: - r -

Foto: archív Ľ.R.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod