Žilinský Večerník

22. október 2024 | Sergej
| -2°C

Šport

Divina hostila pikantný duel starých pánov: Spravodlivá remíza bola oslavou čara futbalu

Derby zápas medzi Divinou a Divinkou patrí v regióne medzi tie najpikantnejšie a pri výkonoch mužov Diviny sa môže odohrať už budúcu sezónu v najvyššej oblastnej súťaži. Avšak výborný nápad skrsol v hlavách funkcionárov, ktorí vymysleli zápas internacionálov jednotlivých tímov počas uplynulej nedele.

21.10.2024 | 10:26

Konečný výsledok 2:2 nebol podstatný, pretože vyhral za krásneho počasia futbal. Starí páni sa stretli v dobrej nálade, nikto sa nezranil a vydarená akcia bola na svete. „Pravidelne už osem rokov máme v Divine stretnutia starých pánov, teraz sme to chceli dať na 9. novembra a zrazu sme sa dohodli, že to spravíme tento ročník futbalovým zápasom. Všetci hráči boli nad 50 rokov hore, dokonca ešte sa našli niektorí vo veku 70 rokov a vyššie,“ povedal nám nestor futbalu v Divine Vincent Krško (84).


 

Legendárny tréner a funkcionár si pamätá svoje začiatky, ktoré sa viažu s futbalom v tejto obci od roku 1962. Pre rodáka zo Svederníka bol futbal aj momentom, keď stretol svoju životnú lásku, za čo je tomuto športu stále vďačný. „Manželka je z Diviny, našiel som ju pri futbale, keď mňa ako mladé ucho zobrali na zápas a už sme spolu 63 rokov.“


 

 

Krško by mal v decembri oslavovať krásne 85. narodeniny, pri srdci ho teší, že Divina a rovnako aj Divinka hrajú dobrý futbal. „My sme stále za našich čias hrali na vysokých priečkach a držím palce obom tímom, aby sa im darilo. Síce bývam v Lalinku, syn je starostom obce a teda viac žijem futbalom v Divinke. Celkovo je pre mňa futbal radosť na celý život.“


 

Krško sa zamyslel aj nad faktom, že dedinský futbal je mierne na ústupe v týchto neľahkých časoch. „Sledujem tento negatívny trend, ale podľa mňa sa to celé zmenilo preto, lebo hráčom je to celé jedno. Nie je to pre chalanov srdcovka, raz prehrajú, raz vyhrajú a ich to netrápi. Za našich čias sa doslova bojovalo, mali sme pre to vášeň a tá sa stratila. Avšak doba je takáto, my to nezmeníme.“ Starí páni si po futbalovom zápase vychutnali aj skvelé jedlo v podaní známeho kuchára Viliama Haba a neskôr aj majstrovstvo napríklad niekdajšieho ligového futbalistu Viktora Pečovského, ktorý je najväčšou hviezdou súčasného kádra vedúceho celku druhej triedy Diviny.


 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Zdroj: PR

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod