Žilinský Večerník

8. september 2024 | Miriama
| 12°C

Šport

Do Žiliny smeruje svetová teqballová elita

V sobotu 20.júla bude Námestie Andreja Hlinku žiť teqballom. Ako súčasť Žilinského kultúrneho leta sa na podujatí Žilina Teqball Open predstavia tí najlepší domáci aj svetoví hráči v mladom, dynamickom športe, ktorý sa netají olympijskymi ambíciami.

14.07.2024 | 09:57

Teqball sa za desať rokov svojej existencie rozrástol do celého sveta a svoje miesto si nachádza aj na slovenskej športovej scéne. S cieľom predstaviť teqball čo najširšej verejnosti, organizuje Teqballová federácia Slovenska sériu turnajov na otvorenom priestranstve po celej republike. V tomto ročníku mieri séria Urban Teq Tour aj do Žiliny, kde v spolupráci so žilinským teqballovým klubom ZA-TEQ a Mestom Žilina, vzniklo podujatie Žilina Teqball Tour. Jeho súčasťou bude slovenská kvalifikácia na majstrovstvá sveta, medzinárodný turnaj s kvalitným obsadením, ale aj možnosť vyskúšať si teqball pre tých, ktorí ho ešte nehrali.


 

„Po tom, čo sme v Žiline zorganizovali niekoľko menších amatérskych turnajov a po pilotnom ročníku Školskej teqballovej ligy, ktorý sa uskutočnil v práve skončenom školskom roku, je Žilina Teqball Open ďalším a doteraz najväčším teqballovým podujatím v Žiline. Chceme prostredníctvom neho ukázať Žilinčanom, prečo si teqball tak rýchlo získava priaznivcov vo svete a zároveň im dať možnosť vyskúšať si ho. Preto sa na podujatí predstavia hráči a hráčky rôznych vekových kategórií, od úplných začiatočníkov až po svetové jednotky,“ predstavil v krátkosti podujatie hlavný organizátor, Jakub Mihálik, mimochodom takisto Žilinčan.

V Žiline bude štartovať viac ako 40 hráčov z desiatich krajín, vrátane ženskej svetovej jednotky, Anny Izsák z Maďarska, mužskej svetovej jednotky z Rumunska, Apora Gyorgydeáka a množstva medailistov z majstrovstiev sveta či Európskych hier.


 

„Obsadenie turnaja je naozaj nabité a približuje sa turnajom Svetovej série, čo naznačuje, že sa v Žiline bude hrať skutočne kvalitný teqball, ktorý, verím, bude baviť. Prichystali sme si pre nich aj mini sprievodný program, v rámci ktorého si budú môcť vyskúšať teqball, subsoccer, odmerať rýchlosť strely či pozrieť vystúpenie slovenskej majsterky vo futbalovom freestyle, Márie Hutirovej  a ďalších freestylerov, zapojených aj do teqballového turnaja. Žilina je miestom, kde majú futbal, futsal či malý futbal silnú tradíciu, a preto veríme, že sa čo najviac začiatočníkov zapojí do amatérskeho turnaja dvojíc, cez ktorý chceme dať priestor aj lokálnym hráčom,“ doplnil Mihálik.

Celodenný program so začiatkom už o 8:00, vyvrcholí finálovými zápasmi naplánovanými na 19:00. Prihlásiť sa do amatérskej turnaja môže ktokoľvek na emailovej adrese [email protected].


 

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod