Žilinský Večerník

6. júl 2024 | Patrícia, Patrik
| 24°C

Z regiónu

Dobová divadelná prehliadka históriou Rajeckých Teplíc

Oblastná organizácia cestovného ruchu Rajecká dolina (OOCR) predstavila pri príležitosti otvorenia letnej sezóny 2024 historického sprievodcu Rajeckých Teplíc prostredníctvom podujatia Dobová divadelná prehliadka históriou Rajeckých Teplíc, ktorá bola zavŕšením programu otvorenia letnej sezóny v Rajeckej doline.

18.06.2024 | 09:46

DOBOVÁ DIVADELNÁ PREHLIADKA HISTÓRIOU


Zavŕšením štvordňového programu otvorenia letnej sezóny v Rajeckej doline pre všetkých návštevníkov a turistov, ale aj miestnych obyvateľov pripravila OOCR Rajecká dolina prehliadku históriou Rajeckých Teplíc plnú hercov v dobových kostýmoch, dobovej hudby, či folklórneho vystúpenia.



Návštevníci mohli nazrieť do zákutia kúpeľných viliek, ktoré im súčasní majitelia pri tejto príležitosti sprístupnili ako aj bezpečnostný trezor s českými korunovačnými klenotmi v Aphrodite Palace, kde počas protektorátu bol ich originál na istú dobu umiestnený. “Dnešnou nevšednou dobovou prehliadkou sme slávnostne odštartovali nový strategický produkt ”HISTORICKÝ TURIZMUS RAJECKEJ DOLINY”. Chceme formou prehliadok a  sprievodcov priblížiť významné a zaujímavé historické miesta v našej Rajeckej doline ako sú kúpeľné mestečko Rajecké Teplice, naše kultúrne národné dedičstvo Čičmany, príbeh Thurzovcov a hradu Lietava, či históriu Brundtlandského mesta Rajec.” povedal predseda OOCR Rajecká dolina Peter Slyško.


 

 

HISTORICKÝ SPRIEVODCA KÚPEĽNÝM MESTOM


V rámci otvorenia letnej sezóny 2024 v Rajeckej doline OOCR Rajecká dolina okrem brožúry cyklosprievodcu predstavila aj brožúru historického sprievodcu Rajeckými Teplicami. Historického sprievodcu si môžu návštevníci a turisti stiahnuť z webu www.rajeckadolina.sk ako offline brožúru resp. papierovú brožúru nájdu aj v turisticko – informačnom centre v Rajeckých Tepliciach. Historický sprievodca odhaľuje nepoznanú históriu kúpeľného mestečka ako sú napr. významné kúpeľné vilky, jazierko či svetovo známe liečivé kúpele Spa Aphrodite.


 

 Okrem toho pripravuje OOCR Rajecká dolina aj podobu audiosprievodcu, ktorý bude už čoskoro dostupný na webe OOCR Rajecká dolina. „S hrdosťou a radosťou môžem povedať, že Rajecká dolina má návštevníkovi a turistovi čo ponúknuť, o čom svedčí aj bohatý program otvorenia letnej sezóny 2024 v Rajeckých Tepliciach, ktorý má byť malou upútavkou na naše nové produkty a ponuku v roku 2024. Za tieto 4 dni si mohol každý vybrať zo zaujímavého programu, ktorý prichystala OOCR Rajecká dolina a jej členovia - Spa Aphrodite a mesto Rajecké Teplice. Predstavili sme na úvod sezóny dve krásne brožúry – cyklosprievodcu a historického sprievodcu. To však v tomto roku nie je všetko. Realizujeme veľký projekt mokradí v Čičmanoch a sprievodcu maľovanými čičmianskymi domčekmi. Na jeseň pripravujeme aj brožúru o celej Rajeckej doline, ktorá má návštevníkovi a turistovi poodhaliť nepoznanú krásu Rajeckej doliny. Touto cestou chcem poďakovať všetkým partnerom, členom a tiež donorom, ktorí podporujú naše aktivity pri rozvoji Rajeckej doliny“, povedal predseda OOCR Rajecká dolina Peter Slyško.


 

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: OOCR Rajecká dolina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod