Žilinský Večerník

29. jún 2024 | Peter a Pavol, Petra
| 23°C

Zaujalo nás

Dopriať si chvíle rozkoše môžete aj sama. Má to dokonca zdravotné benefity

Sex nie je len o samotnom potešení z milovania sa. Veď o pozitívnych vplyvoch pravidelného sexu sa už popísalo veľa. Nie vždy však má človek „k dispozícii“ niekoho na sex a keď je takýto stav dlhodobý, nikomu to (nielen) na psychickom stave nepridá.

14.06.2024 | 10:58

 

Spoznáte svoje preferencie a objavíte pocity, ktoré ste možno ešte nezažili

Čo robiť, ak ste aktuálne bez partnera a máte neutíchajúcu chuť na „trochu“ sexuálneho vzrušenia? Môžete sa na niektorej z akcií v Bratislave tento víkend pokúsiť zbaliť niekoho na jednu noc. Alebo sa „potešiť“ sama. O ženskom sebauspokojovaní sa síce stále nehovorí príliš otvorene, ale má svoje benefity. 

Tým hlavným je samozrejme samotné sexuálne potešenie. V istom zmysel ide o voľné objavovanie svojho tela a sexuálnych preferencií, či potrieb. Môžete experimentovať s novými praktikami, či erotickými pomôckami a dokonca zažiť pocity, ktoré ste doteraz možno nepoznali. 

Zlepšíte svoj psychický stav a aj spánok

Nejde však len o telesné potešenie, ale aj o dobrý psychický stav. Počas masturbácie sa uvoľňujú takzvané hormóny šťastia, ktoré pomáhajú znižovať hladinu kortizolu zodpovedného za stres. Taktiež ide o spôsob, ako zabudnúť na každodenné problémy a sústrediť sa len na vlastné potešenie. A ak si takúto chvíľku pre seba doprajete pred spaním, môžete vypozorovať aj zlepšenie spánku.

Lepšie budete zvládať menštruáciu a nepríjemné symptómy, ktoré ju môžu sprevádzať 

Na záver máme pre vás jednu otázku: ako zvládate menštruáciu? Ak s bolesťami, tak aj s tým vám môže pomôcť masturbácia. Tá prirodzeným spôsobom poskytuje úľavu od nepríjemných menštruačných symptómov. Treba však podotknúť, že v prípade vážnejších prípadoch by ste mali navštíviť dobrého gynekológa Trenčín. Najlepšie vám totiž dokáže pomôcť práve lekár.

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: NS / Stock.adobe.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod