Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -5°C

Recepty

Fánky

500 g hladkej múky, 4 dag rozpusteného masla, 2 dag práškového cukru, 3 žĺtky, 1 prášok do pečiva, 2 – 3 PL kyslej smotany, trocha mlieka, soľ, olej na vyprážanie

23.11.2016 | 15:54

Do múky pridáme maslo, soľ, prášok do pečiva, cukor, žĺtky, smotanu a vypracujeme cesto. Ak je tvrdšie, pridáme podľa potreby mlieko. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 mm a pokrájame na štvorčeky alebo obdĺžniky. Vyprážame ich v rozpálenom oleji. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod