Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Fašiangové šišky

400 g polohrubej múky, 20 g droždia, 40 g cukru do cesta, 200 g práškového cukru, 1 vajce, štipka soli, asi 2 dl mlieka, 40 g Hery, olej na vyprážanie, 100 g tvarohu, 100 g slivkového lekváru, šľahačka

13.10.2016 | 13:16

Do preosiatej múky pridáme rozmrvené droždie, tvaroh, cukor, vajce, soľ, vlažné mlieko, v ktorom sme rozpustili Heru. Vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Keď je vykysnuté, rozvaľkáme ho na hrúbku 2 cm a okrúhlou formičkou alebo pohárom povykrajujeme šišky, ktoré vysmážame v horúcom oleji. Každú vysmaženú šišku ešte horúcu pogúľame v práškovom cukre, navrch dáme slivkový lekvár a môžeme posypať vanilkovým cukrom. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod