Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Fazuľové lečo

1 veľká šálka fazule, olej, 2 cibule, 1 PL hladkej múky, 1 ČL červenej papriky, štipľavá paprika, soľ, korenie, 1 zelená paprika, 2 obyčajné párky, strúčik cesnaku, petržlenová vňať alebo pažítka

19.10.2016 | 15:27

Vopred namočenú fazuľu uvaríme v tlakovom hrnci. Posolíme a vody dáme len toľko, aby bola fazuľa zakrytá. V inej nádobe na oleji podusíme cibuľu nakrájanú na drobno, pridáme múku, červenú papriku, zalejeme 1 šálkou vody, osolíme, okoreníme. Povaríme a za stáleho miešania pridáme zelenú papriku nakrájanú na rezance, fazuľu aj so šťavou, párky pokrájané na štvrtky. Podusíme 10 minút a nakoniec rozotrený strúčik cesnaku a petržlenovú vňať. Zamiešame a 5 minút necháme prikryté odstáť. Podávame s opečenými hriankami, na ktoré ešte za horúca natrieme syr.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod