Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Fazuľový guláš

fazuľa, soľ, čierne a nové korenie, hovädzie alebo bravčové mäso, bravčová masť, cibuľa, mleté čierne korenie, červená paprika, rasca, domáca klobása alebo párky, olej, hladká múka, voda, cesnak, ostré korenie

28.07.2017 | 15:41

Deň dopredu namočíme fazuľu. Na druhý deň ju uvaríme domäkka so soľou, čiernym a novým korením. Kým sa fazuľa varí, udusíme na kocky pokrájané hovädzie alebo bravčové mäso. Na gulášový základ použijeme bravčovú masť, cibuľu, mleté čierne korenie, červenú papriku a rascu. Udusené mäso so šťavou dáme do uvarenej fazule. Zvlášť podusíme na oleji alebo masti domácu klobásu či párky a pridáme do fazule. Všetko spolu ešte povaríme a zahustíme zásmažkou. Tú pripravíme z hladkej múky, ktorú nasucho opražíme a zalejeme studenou vodou. Dochutíme rozotreným cesnakom a ostrejším korením podľa chuti.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod