Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -4°C

Recepty

Frkľa I

5 zemiakov, soľ, rasca, cesnak, mleté čierne korenie, vajce, hrubá múka, majorán, masť zo slaniny

10.03.2017 | 15:53

Očistené zemiaky pokrájame na drobné kocky, dáme do hrnca variť, pridáme soľ a rascu. Varíme, až sú zemiaky rozvarené na kašu. Potom dolejeme vodu, pridáme postrúhaný cesnak, mleté čierne korenie a necháme zavariť. Kým sa zemiaky varia, pripravíme si cesto z 1 vajca a hrubej múky (ako na rezance). Cesto rozvaľkáme a trháme drobné šklbance, ktoré hádžeme do zemiakovej kaše. Varíme, aby sa cesto zavarilo. Nakoniec omastíme roztopenou údenou slaninou, dochutíme soľou a majoránom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod