Prebratú a umytú sóju namočíme na noc do vody. Potom v otvorenom hrnci povaríme niekoľko minút za občasného miešania, kým sa pena nestratí. Potom ju nalejeme do termosky so širokým hrdlom na 7 – 8 hodín a uzavrieme. Takto získa sója výbornú orieškovú chuť. 200 g varených sójových bôbov pretlačíme cez sito. 100 g cukru pokropíme lyžičkou vody a zvaríme (až sa začnú tvoriť bubliny), pridáme pasírované bôby a pomaly varíme, kým nevznikne hustá kaša. Po jej vychladnutí vmiešame rum. S hmotou ďalej pracujeme ako s gaštanmi na pyré, môžu byť s čokoládou, so šľahačkou a podobne.
Najčítanejšie z rubriky
Recepty | 10.03.2024 10:13
Jedlá počas Veľkého pôstu boli najmä zo zemiakov a obilnín
Recepty | 20.12.2023 14:01
Vyskúšajte naše tipy na tradičné aj netradičné pečenie
Recepty | 23.12.2019 19:13
Čaro Vianoc vo vašej kuchyni: Pripravte si voňavé sviatočné nápoje
Najčítanejšie | 24h | 3 dni | 7 dní |
- Milan Bartovič: Príspevky fanúšikov na sociálnych sieťach nečítam, mám potom čistú hlavu
- Bytča sa pripravuje na zimnú údržbu ciest a chodníkov
- VITAJTE ♥ - TOTO SÚ MALÉ POKLADY ZO ŽILINY
- Žilinčanky dokonali prvotriednu pohárovú senzáciu pred elektrizujúcou atmosférou
- ROZHOVOR - Martin Leško: Mám pocit, že agresivita pacientov v nemocnici stále narastá
- Žilinčanky dokonali prvotriednu pohárovú senzáciu pred elektrizujúcou atmosférou
- II. DOXXBET TRIEDA - Spanilá tridsať sedem bodová jazda nováčika z Diviny
- POZVÁNKA - Volejbalový sviatok v Žiline klope na dvere
- Milan Bartovič: Príspevky fanúšikov na sociálnych sieťach nečítam, mám potom čistú hlavu
- ROZHOVOR - Herečka Jana Oľhová: Výchova v rodinách je pre túto generáciu nesmierne dôležitá
- VITAJTE ♥ - TOTO SÚ MALÉ POKLADY ZO ŽILINY
- Žilinčanky dokonali prvotriednu pohárovú senzáciu pred elektrizujúcou atmosférou
- POZVÁNKA – Spolu sme sila 17. novembra, oslava slobody a demokracie v Žiline
- Po povinnej výhre v Pezinku maximálne sústredenie na pohárovú výzvu
- V Žiline vzniká klubovňa pre mládež