Ako prvú si spravíme marinádu zo zmesi citrónovej šťavy, olivového oleja, mletej papriky, korenia, nasekanej bazalky, popučeného cesnaku a soli. Podľa chuti pridáme čili. Pomiešame všetky ingrediencie a filety tresky marinujeme min. pol hodiny až hodinu predtým, ako ju dáme na záhradný gril. Namarinovanú tresku vložíme do špeciálnych klieští na ryby a grilujeme cca 5 minút (podľa teploty grilu) z každej strany do zlatista. Do grilovacej tácky z alobalu dáme nakrájané cherry paradajky, cuketu a šampiňóny, osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a premiešame s čerstvou bazalkou. Grilujeme tak, aby bola zelenina „al dente“ a hneď podávame.
Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Prehľad produktov je k dispozícii na www.radoma.eu.
Za prípravu tohto receptu ďakujeme stránke www.sportjezivot.sk.