Žilinský Večerník

19. september 2024 | Konštantín
| 7°C

Z regiónu

Gymnázium v Kysuckom Novom Meste s radostnou novinkou: Stalo sa ambasádorom Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave

V súčasnej dobe je spolupráca medzi vzdelávacími inštitúciami dôležitým krokom pre prípravu študentov na ich budúcu kariéru. Príkladom úspešného partnerstva je podpis Memoranda Mgr. Máriou Macušovou, riaditeľkou gymnázia v Kysuckom Novom Meste, prof. Ing. Ferdinandom Daňom, PhD., rektorom Ekonomickej univerzity a doc. Ing. Anitou Romanovou, PhD., dekankou Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave z 20. augusta 2024, ktoré otvára novú spoluprácu medzi našim gymnáziom a predmetnou fakultou.

13.09.2024 | 14:51

Memorandum prináša množstvo výhod pre obidve strany, ako aj pre samotných študentov. Táto spolupráca má za cieľ nielen zvýšiť kvalitu vzdelávania, ale aj zlepšiť prípravu študentov na vstup do vysokoškolského štúdia či pracovného života.

Jedným z hlavných cieľov spolupráce je poskytnúť našim študentom možnosť preniknúť do problematiky ekonomiky a podnikania už na strednej škole. Univerzita ponúka rôzne workshopy, prednášky a semináre vedené odborníkmi z praxe, ktoré študentom pomáhajú lepšie pochopiť ekonomické princípy a ich aplikáciu v reálnom svete. Týmto spôsobom sa vytvára most medzi teoretickým vzdelaním, ktoré gymnázium poskytuje, a praktickými zručnosťami, ktoré budú študenti potrebovať v ďalšom štúdiu či v zamestnaní.

Pre mnohých študentov gymnázia predstavuje Ekonomická univerzita v Bratislave prirodzenú voľbu pre ďalšie vzdelávanie. V rámci spolupráce univerzita ponúka špeciálne prípravné kurzy a konzultácie, ktoré pomáhajú študentom pripraviť sa na prijímacie skúšky a pochopiť, čo môžu očakávať od vysokoškolského štúdia. Týmto spôsobom majú študenti lepšiu šancu uspieť a sú lepšie pripravení na náročné akademické prostredie.


 

Študenti gymnázia budú mať vďaka spolupráci možnosť zúčastňovať sa odborných stáží a exkurzií v partnerských firmách univerzity, čím získavajú cenné skúsenosti priamo z pracovného prostredia. Tieto príležitosti im umožňujú vidieť, ako teoretické poznatky fungujú v praxi, a poskytujú im predstavu o rôznych kariérnych možnostiach v oblasti ekonomiky, financií či manažmentu.

Spolupráca medzi Fakultou podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave a gymnáziom je dôležitým krokom k posilneniu vzdelávacieho systému, ktorý pripravuje mladých ľudí na výzvy budúcnosti. Tento typ partnerstva nielenže zvyšuje kvalitu vzdelávania, ale aj rozvíja praktické zručnosti študentov, ktoré sú nevyhnutné pre úspech v súčasnom globalizovanom svete. Týmto spôsobom sa vytvára silné prepojenie medzi stredoškolským a vysokoškolským vzdelávaním, čím sa zabezpečuje plynulý prechod študentov na ďalšiu úroveň vzdelania/vzdelávania či pracovného života.

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív S.M.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod