Žilinský Večerník

29. jún 2024 | Peter a Pavol, Petra
| 23°C

Šport

HOKEJ - Nové mená na súpiske Žiliny: Podpisy dvoch zaujímavých útočníkov

Žilinu v extralige posilní útočník Jarid Lukosevicius (29) a k nemu sa pridal aj Miroslav Mucha (26), ktorý pochádza z Bytče a je ďalším prírastkom do tímu v rámci nášho regiónu.

24.06.2024 | 10:39

KANADSKÝ STROJ NA GÓLY

Rodák z Kanady Jarid Lukosevicius má na konte veľké množstvo skúseností zo zámorskej AHL. V najvyššej slovenskej súťaži obliekal dres  Zvolena, do ktorého prišiel v závere predošlej sezóny a v 10 odohraných dueloch mal na bilanciu jedného  kanadského bodu na zápas. ,,Sme radi že sa nám Jarida podarilo získať. Po športovej stránke ide o skúseného ofenzívneho hráča. Má správny výber miesta pri zakončení, priamočiare  riešenie herných situácií s pukom a obrovské nasadenie víťaziť. Veríme že svojími športovými vlastnosťami a charakterom budem jeden z lídrov na ľade aj mimo neho,“ povedal riaditeľ klubu František Skladaný.

RODÁK Z BYTČE NEZAVÁHAL

Urastený útočník Mucha je produktom hokeja v Považskej Bystrici, síce je rodákom z Bytče, no spojenie so Žilinou okúsi premiérovo. Prevažnú časť kariéry strávil v zámorí a po návrate na domáci ľad bol aj súčasťou reprezentačného tímu na mnohých medzinárodných turnajoch. Po odchode z Liberca dohral uplynulú sezónu vo Zvolene a tentoraz sa znova rozhodol ostať v domácej extralige. „Oslovila ma vízia klubového vedenia, ktoré preukazuje profesionálny prístup a to úspešný tím potrebuje. Zažil som počas finále na vlastné oči skvelú atmosféru, čo ma tiež presvedčilo a chceme dostať Žilinu na vrcholné priečky, kam táto organizácia jednoznačne patrí,“ dodal presvedčivo Miroslav Mucha.

 

Vlci do novej sezóny prihlásení do štyroch súťaží


Hokejové tímy z celého Slovenska podali prihlášky do súťaží v sezóne 2024/2025. Vlci Žilina by mali mať zastúpenie v štyroch súťažiach. Po ukončení podania prihlášok bude nasledovať schvaľovanie licencií Výkonným výborom Slovenského zväzu ľadového hokeja.

 

MUŽI – TIPOS extraliga – 12 klubov: Banská Bystrica, Košice, Nov= Z8mky, Slovan Bratislava, Michalovce, Trenčín, Nitra, Poprad, Spišská Nová Ves, Zvolen, Liptovský Mikuláš, VLCI Žilina.

ŽENY – Slovenská ženská hokejová liga – 9 klubov: Slovan Bratislava, Spišská Nová Ves, Čaňa, Martin, VLCI Žilina, Prešov, Michalovce, Poprad, Zvolen.

JUNIORI – Extraliga – 12 klubov: Banská Bystrica, Košice, Slovan Bratislava, Michalovce, Trenčín, Poprad, Spišská Nová Ves, Trnava, Zvolen, Nitra, Liptovský Mikuláš, VLCI Žilina.

DORAST – Kaufland extraliga – 16 klubov: Banská Bystrica, Košice, Slovan Bratislava, Michalovce, Trenčín, Poprad, Spišská Nová Ves, Zvolen, Trnava, HOBA Bratislava, Nitra, Martin, Skalica, Liptovský Mikuláš, Púchov, VLCI Žilina.


 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod