Žilinský Večerník

4. júl 2024 | Prokop
| 11°C

Z regiónu

Hor sa za zážitkami! Vrátna otvára letnú sezónu 2024

V piatok, sviatok 5. júla otvára letnú sezónu stredisko Vrátna Malá Fatra v lokalite Paseky. Čaká na vás pestrý program od 10.00 do 16.00 h a súťaže o pekné ceny.

01.07.2024 | 10:48

Paseky nežijú len v zime, ale aj v lete. Príďte sa o tom presvedčiť do Vrátnej doliny hneď v prvý júlový víkend. V piatok, sviatok 5. júla si návštevníci tejto obľúbenej športovej lokality dožičia poriadnu dávku zábavy – či už pri populárnej hre Cornhole spojenej s mini turnajom alebo pri skákaní na nafukovacích koníkoch (pozor, môžu sa zapojiť aj dospelí!).

Deti milujú hľadanie pokladov, preto je pre bystré hlavičky pripravená pátracia hra so zašifrovanými odkazmi a sladkou odmenou na konci. Zo športových aktivít si môžete počas „otváračky“ vyskúšať aj bungee beh na otestovanie sily a dynamiky, či lukostreľbu. A možno vám svoje „nohy“ požičia aj miestny zábavný chodúliar.

To nie je všetko! Najmenších čaká maľovanie na tvár, či zábavná fotobúdka, no svoje zručnosti priamo pred vaším zrakom predvedú aj profesionálni záchranári z Horskej záchrannej služby. V stánku Národného parku Malá Fatra sa dozviete množstvo zaujímavostí o živote v divokom lese. Z úplne iného súdka bude mini zraz VW retro vanov, ktoré si môžete zblízka prehliadnuť.

Na Pasekách sa pokojne zdržte aj dlhšie a užite si parádnu adrenalínovú zábavu na horskej trojkolke. Jazdiť môžete aj v tandeme s dieťaťom do 150 centimetrov. Okrem toho si tu môžete užiť aj skákanie na megatrampolíne (dospelých nevynímajúc) či jazdenie v bike parku na červenej trati pre skúsenejších jazdcov alebo zelenej trati, ktorá je vhodná aj pre začínajúcich jazdcov. Súčasťou bikeparku je aj vynovená skill zóna na trénovanie balansu a techniky rôznych náročností. Štvorsedačková lanovka bude v prevádzke celé leto v dennej prevádzke.

Do pozornosti dávame aj okruhový lístok na absolvovanie nádhernej hrebeňovej túry – jedna jazda kabínkovou lanovkou Chleb do Snilovského sedla a jedna jazda späť sedačkovou lanovkou Paseky (možné absolvovať aj v opačnom smere).

Novinkou tohto leta na Pasekách je aj tubing a bungee trampolína. Keď vám vyhladne, zamierte do reštaurácie HUMNO s novým letným menu a sprievodnými rodinnými akciami počas leta. Hor sa do Vrátnej!

Autor: - r -

Foto: Vrátna Malá Fatra

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod