Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -4°C

Recepty

Hovädzia roláda

700 g hovädzieho stehna, 100 g anglickej slaniny, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 100 g masti, 30 g hladkej múky, maslo

09.03.2017 | 14:45

Z mäsa si pripravíme tenší plát, ktorý naklepeme, osolíme a posypeme korením. Potom naň poukladáme plátky slaniny a natvrdo uvarené vajcia, ktorým odrežeme špičky. Mäso stočíme, tenkým špagátom previažeme a dáme piecť. Občas polievame šťavou a podlievame vývarom. Mäkkú roládu vyberieme, šťavu zaprášime múkou a dolejeme vývar. Upečenú roládu pokrájame na 2 cm široké rezy a dáme na misu. Obložíme varenými zemiakmi, ktoré sme posypali petržlenovou vňaťou, poliali maslom a zeleným šalátom s majonézou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod