Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -4°C

Recepty

Hovädzie mäso špikované zeleninou

400 g hovädzieho mäsa, 30 g údenej slaniny, 30 g údeného mäsa, 1 mrkva, 1 kyslá uhorka, soľ, 40 g masti, 60 g koreňovej zeleniny, 60 g cibule, 1 PL strúhanky, 1 dl červeného vína

26.10.2016 | 15:01

Vykostené mäso umyjeme. Údenú slaninu, údené mäso, očistenú mrkvu a kyslú uhorku pokrájame na hrubšie kúsky. Do mäsa urobíme otvory a striedavo do nich pozastrkujeme slaninu, mäso, mrkvu a uhorky. Do masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, trocha ju opražíme, osolíme a vložíme mäso. Najprv ho zo všetkých strán opečieme a potom za občasného polievania horúcou vodou udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, do šťavy zamiešame strúhanku, pretrieme ju cez sito, zalejeme vínom a krátko povaríme. Mäso pokrájame na plátky a vložíme do hotovej omáčky. Podávame s ryžou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod