Žilinský Večerník

8. september 2024 | Miriama
| 12°C

Spravodajstvo

Hurá, kúpaliská sa otvárajú!

V týchto dňoch už naplno fungujú tri kúpaliská z piatich.

15.06.2015 | 13:58

V týchto dňoch už naplno fungujú tri kúpaliská z piatich.
 

ŽILINA. STRÁŇAVY. RAJECKÉ TEPLICE. RAJEC. BYTČA. Ako prví sa mohli okúpať Žilinčania. Letné bazény pre nich Mestská krytá plaváreň sprístupnila 3. júna. „Okrem vonkajších bazénov ponúka verejnosti možnosť zaplávať si aj v krytom bazéne,“ informoval hovorca mesta Pavol Čorba.

Od stredy 10. júna naplno fungujú i termálne kúpaliská v Rajeckých Tepliciach a Rajci. „Minuloročná sezóna bola slabšia vzhľadom na nepriaznivé počasie. Veríme, že tohtoročné počasie bude priať a návštevníci kúpaliska si užijú príjemný relax počas celej letnej sezóny,“ napísala Zuzana Bohdalová z kúpaliska v Rajeckých Tepliciach.

Minulý rok hrozilo, že jedno z najobľúbenejších kúpalísk v našom regióne zostane pre nezhody v nájomných zmluvách zatvorené. Nakoniec aj Stráňavy, na popud ľudí, začali svoju sezónu. Otvorené by mali zostať aj tento rok. „Bola už podaná žiadosť na Úrad verejného zdravotníctva SR ohľadne povolenia prevádzky a kontroly vody. Predpokladám, že otvorenie kúpaliska bude ešte pred letnými prázdninami,“ uviedol jeho prevádzkovateľ Ján Sládek.

Tohtoročná „kúpalisková“ sezóna by mala čoskoro začať aj v Bytči. „V stredu 10. júna boli odobraté vzorky vody z bazéna a pitnej vody na Mestskom kúpalisku v Bytči a vykonaná kontrola areálu. V prípade vyhovujúcej kvality vody na kúpanie a pitnej vody bude tento týždeň vydané rozhodnutie,“ doplnila pre Žilinský večerník Jana Kanderová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Žiline.

-ms-, snímka mesto Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod