Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Jablkové knedle

250 g tvarohu, 150 g hrubej múky, soľ, 2 vajcia, 30 g masla, jablká, strúhanka, práškový cukor

21.10.2016 | 11:10

Do preosiatej múky pridáme rozotrený tvaroh, vajcia, maslo, soľ a vypracujeme cesto, ktoré sformujeme do tvaru valčeka. Pokrájame na rovnaké kúsky a dlaňou roztlačíme do kolieska. Do každého dáme štvrť očisteného jablka a zabalíme. Knedličky vložíme do vriacej osolenej vody a keď vyplávajú na povrch, varíme asi 2 – 3 minúty. Uvarené vyberieme, posypeme opraženou strúhankou alebo orechmi a cukrom, polejeme roztopeným maslom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod