Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Jablkový koláč

25 dag Hery, 25 dag práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 4 vajcia, 40 dag polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, tuk a múka na vysypanie plechu, plnka: 1 kg jabĺk, 10 dag cukru, mletá škorica

08.09.2017 | 15:01

Heru, žĺtky a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Do hmoty zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto je husté. Jablká postrúhame, vyžmýkame, podusíme. Pridáme cukor a škoricu. Cesto rozdelíme na dva diely (600 a 400 g). Pomocou stierky (stierku namočíme) rozotrieme väčšie cesto na plech. Navrch dáme jablká. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, cesto (400 g) postrúhame a zmiešame so snehom. Natrieme na jablká a upečieme. Vychladnuté pokrájame.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod