Žilinský Večerník

18. október 2024 | Lukáš
| 1°C

Šport

Juniorský hokejbalový šampionát v Žiline ovládli „javorové listy“

V závere uplynulého týždňa bola Žilina dejiskom svetového šampionátu juniorov v hokejbale v kategóriách U16 a U18. Podujatie, ktoré sa viackrát odložilo, konečne zaplnilo ulice Žiliny hráčmi a fanúšikmi tohto športu.

10.07.2024 | 22:18

Napokon v oboch kategóriách žali vavríny víťazstva kanadskí reprezentanti, ktorí získali najcennejší kov v oboch hlavných kategóriách. Okrem súťažných zápasov boli diváci svedkami priateľských zápasov v kategórii chlapcov do 14 rokov a dievčat do 18 rokov. Veľkým ťahákom bola aj exhibícia legiend slovenského a žilinského hokejbalu, ktorej sa zúčastnil aj Jozef Stümpel.


 

 

Mladí Slováci boli najbližšie k medaile v kategórii U16, keď vyhrali skupinu bez jediného zaváhania. Vo finále však vo vyrovnanom zápase ťahali za kratší koniec, po tom ako inkasovali víťazný gól v predĺžení na 6:5. V kategórii osemnásťročných mali zastúpenie aj Žilinčania, slovenský dres obliekala dvojica Dario Lašš a Róbert Daniel Kašša.


 

Tí napokon na medailu nedosiahli, keď v boji o bronz podľahli Čechom 4:6. Zaujímavým zápasom bola exhibícia legiend slovenského a žilinského hokejbalu. Tá sa uskutočnila pri príležitosti 25. výročia zisku prvého titulu majstrov sveta v hokejbale pre Slovensko a 35. výročia založenia klubu HBC 07 Žilina. Najznámejšou tvárou zápasu bol bezpochyby dlhoročný center Bostonu Bruins, Los Angeles Kings a majster sveta v hokeji aj hokejbale Jozef Stümpel. „Keď mi Robo Kašša volal s týmto nápadom, hneď som mu hovoril, že pokiaľ sa bude dať, rád na šampionát a exhibíciu do Žiliny prídem. Som rád, že sme sa stretli v takomto zložení a obe partie mohli spoločne pospomínať na naše hráčske časy,“ povedal nám po zápase Stümpel.


 

 

Na hodnotenie majstrovstiev sme sa opýtali predsedu organizačného výboru šampionátu Ondreja Budaya: „S organizáciou sme veľmi spokojní, Mesto Žilina nám vyšlo vo všetkom v ústrety, pomáhali nám so všetkým, čo sme potrebovali. Ohlasy od tímov a účastníkov boli veľmi pozitívne, myslím, že sme pripravili šampionát na nadštandardnej úrovni.“


 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: Mário Petlák

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod