Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -2°C

Recepty

Konfitovaný zubáč s quinoou

Čo potrebujeme: 2 filety mrazeného zubáča značky Radoma od Ryba Žilina, 300-400 ml olivového oleja, 200 g quinoi, 300 g mrazeného hrášku, 75 ml smotany na varenie, 50 g masla, 1 citrón, 100 ml zeleninového vývaru, soľ a čierne mleté korenie

28.11.2018 | 08:18

 

Postup prípravy:
Quinou uvaríme v osolenej vriacej vode po dobu 10-13 min. Mrazený hrášok taktiež uvaríme (cca 7 min.) Z troch štvrtín uvareného hrášku pripravíme pyré v mixéri spolu s 25 g masla a smotanou na varenie. Rozmixujeme na pyré a prepasírujeme cez sitko. Výsledné pyré zmiešame s už uvarenou quinoou a pridáme zvyšok hrášku. Konfitovanú rybu pripravíme pomalým varením na tuku. Pri zubáčovi sa skvele hodí prepustené maslo alebo olivový olej. Olivový olej v hrnci necháme zohriať, avšak nie natoľko aby vrel. Po pár minútach pridáme ryby. Necháme ich pomaly variť po dobu 5-10 minút (čas závisí od hrúbky ryby). Po vybratí ich jemne osolíme. Na omáčku si rozpustíme zvyšok masla. Pridáme vývar, šťavu a kôru z citróna a štipku čierneho korenia. Necháme 5 minút vyredukovať a s omáčkou na záver prelejeme rybu.  

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Prehľad produktov je k dispozícii na www.radoma.eu  

Za prípravu receptov ďakujeme blogu www.blogujemvkuchyni.com 

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod