Žilinský Večerník

27. september 2024 | Cyprián
| 13°C

Šport

Kraso klub Žilina v príprave na pretekársku sezónu

Asi by mnohí nečakali, ale krasokorčuliarka sezóna začína už v máji. Korčule deti na chvíľu odložia a venujú sa atletike, gymnastike a baletu. Aj vďaka svedomitých tréningom potom vyhrávajú aj rôzne atletické súťaže.

26.09.2024 | 19:32

LETNÁ PRÍPRAVA MIMO ŽILINY

V Žiline sa na ľad zväčša nedostaneme v lete od mája až do augusta a preto sa snažíme okrem suchých tréningov dochádzať aj po okolí, aby deti nestratili kontakt s ľadom. Dochádzali sme do Martina, Krásna nad  Kysucou, do Púchova. V júni sme ako každoročne zorganizovali sústredenie v Trenčíne pod vedením uznávaného trénera Vladimíra Dvojnikova. Trénuje aj Adama Hagaru. Viaceré deti zbierali skúsenosti aj  s ruskými trénermi Zavozinovcami, ktorí prišli na Slovensko po prvý krát. V júli väčšina detí namiesto tábora trénovala v Krásne nad Kysucou pod vedením P.Bidařa a niektorí ešte na konci júla zavítali do českých Kravařov opäť k trénerovi V. Dvojnikovi. Sústredenia sú  fyzicky  veľmi náročné,  deti absolvujú 3 tréningy na ľade a k tomu ďalšie 2 na suchu denne.  Ale vždy si medzi tým nájdu čas na zábavu a nové kamarátstva.


 

TRÉNERI SÚ VO FORME

A naši tréneri? Tí taktiež celé leto nezaháľajú. Na sústredenia chodia spolu so svojimi zverencami, opravujú im chyby v cvičeniach a vzdelávajú sa a popri tom plánujú a skladajú choreografie. Alica Drdáková  aj napriek zdravotným problémom splnila reprezentačné kritéria v kategórii mladšie žiačky a vďaka tomu sa   sa nominovala na sústredenie do Bratislavy s F.Amodiom /majstrom Európy z r.2011/, ktoré zorganizoval Slovenský krasokorčuliarsky zväz. V auguste sme začali na domácom ľade v Žiline trénovať aspoň počas víkendov, keď sme dostali priestor a cez týždeň sme opäť, behali na atletickej dráhe a  cestovali za ľadmi po okolí. Samozrejme, že deti popri tréningoch stihli aj rôzne dovolenky a aj cesty za ľadom do okolitých miest sme spájali so zážitkami. Krasokorčuliari skrátka nudu nepoznajú.


 

KRASO RODINA CHCE AJ TEBA

A je tu september! Škola sa len rozbieha, ale my už naplno trénujeme nové jazdy, pripravujeme sa s veľkou výpravou na krasokorčuliarske testy do Banskej Bystrice, ktoré sa konajú už 5.10.  V polovici októbra sa začnú prvé preteky. Pretekársku sezónu pretekov slovenského pohára  odštartuje 1.ročnik Sokol Cupu v Pezinku. Séria pretekov slovenského pohára, ktoré sa konajú skoro každý víkend vyvrcholia Majstrovstvami Slovenska, ktoré sa budú konať 8.-9.3.2025. Ak by ste aj vy chceli patriť do našej kraso rodiny, alebo sa chcete iba naučiť korčuľovať, prihláste sa na naše kurzy na stránke www.krasoklubzilina.sk

 


 

 

autor: Michaela Drdáková

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod