Žilinský Večerník

19. september 2024 | Konštantín
| 7°C

Šport

Lukáš Čmelík: Futbal sa hrá pre divákov

Prvý prípravný duel Šošonov zastihol vo výbornej pohode útočné pravé krídlo Lukáša Čmelíka. V zápase potešil divákov svojou hrou, keď predviedol kvalitné centre, nečakané zakončenia a technické finesy. Po menšom zranení zo začiatku decembra najmladšiemu hráčovi Guľovej družiny futbal evidentne chutí.

20.01.2014 | 13:12

Proti Ružomberku vás bolo plné ihrisko, na prvý zápas v roku 2014 ste sa poriadne tešili?

Po decembrovom zranení som začal naplno makať v tréningovom procese. Tréningové tempo bolo výborné a nerobilo mi problém nadobudnúť kondíciu. Osobne sa mi hralo výborne, sme veľmi dobrá partia a pôsobíme ako kolektív. Nikto sa na ihrisku na nič nehrá, celkovo sme hrali všetci uvoľnene a s radosťou.
 

Pri vašom striedaní vás ľudia odmenili potleskom, sú prípravné zápasy o naberaním hráčskej pohody?

Mal som aj viacero šancí na gól. Myslím si, že moje kľučky zaujali divákov, ale futbal sa hrá prioritne pre nich. Škoda len, že môj výkon som neokorenil gólom, ale vyhralo sa, to je hlavné.
 

Vyslali ste trénerovi Guľovi jasný signál o miesto v základnej zostave...

Netreba zas všetko preceňovať kvôli jednému vydarenému zápasu. I keď sme hrali proti kvalitnému súperovi, ktorý má Tawambu či Zošáka. Musím naďalej tvrdo pracovať, keď to pôjde a vyjde mi viac kvalitných výkonov v zápasoch, prejaví sa to aj na nominácii v zápasoch Corgoň ligy na jar.
 

Už v jesennej časti pri U 19 ste v závere zápasov dostávali silné kŕče, bolo to aj teraz proti Ružomberku. Prečo?

Nedávno som bol na odbere krvi a lekári mi zistili, že mi chýbajú určité látky v tele. Beriem tabletky a doplnky výživy, ale behal som vo veľkom tempe 85 minút. V najbližšom časovom období už by som mal zvládať plnú zápasovú záťaž.
 

Ste členom slovenskej reprezentácie do 18 rokov, naposledy sa žilinská ekipa zúčastnila turnaja v Rusku, kde skončili tretí. Aj tento rok môžeme čakať nejaký úspech?

Posledný zápas o tretie miesto som emotívne prežíval pri online prenose. Partia je rovnaká ako na nedávnych MS v Emirátoch. Veľmi sa teším na spoluprácu s novým trénerom Malatinským. Vrcholom roka bude novembrová kvalifikácia, všetci chceme, aby bola úspešná.
 

Ako do tímu MŠK Žilina zapadla nová brazílska posila William?

Viac-menej sa s ním rozprávame rukami nohami, keďže vie ešte málo po slovensky.
 

Juraj Vnuk
Snímka Ján Mintál

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod