Žilinský Večerník

19. september 2024 | Konštantín
| 14°C

Šport

Marek Peksa: Dúfam, že som tu zanechal dobré meno

17. januára 2014 si mladý český gólman odkrútil slovenskú extraligovú premiéru v drese Žiliny. Vďaka striedavému štartu sa hráč Senice ukázal v bráne aj proti Piešťanom a veruže výraznou mierou pomohol Vlkom k dôležitej výhre nad neobľúbenými piešťanskými havranmi. Momentálne bojuje za farby Senice v prvoligovom štvrťfinále play-off proti L. Mikulášu.

18.02.2014 | 08:44

Žilina porazila Piešťany po dlhom čase, tobôž v dôležitých momentoch sezóny. Veľký podiel na tom mali aj vaše skvelé zákroky.

Prialo mi aj veľké šťastie pri mojich zákrokoch, ale pochvala patrí aj chalanom, pretože mi veľmi pomáhali. Ja sa snažím chytať v každom zápase najlepšie ako viem. Že to dnes vyšlo, je super.
 

Vaším klubom je Senica, ideálne ste sa rozchytali na zápasy play-off prvej ligy.

Mali sme dohodu s trénerom, že ak skončíme na 2. mieste tabuľky, pôjdem tu do Žiliny, ktorá mala o mňa záujem. Či som sa dobre naladil, ukážu až samotné zápasy, pre mňa je len dobré, že môžem chytať extraligu. Proti Piešťanom som sa cítil v pohode, verím, že potrebná brankárska pohoda mi vydrží čo najvyššie.

Pre nás až veľké prekvapenie, že brankár ako vy neháji dres extraligového tímu…

Ja to beriem troška skromnejšie, zadarilo sa mi v 3 zápasoch. Musím najprv ukázať v dlhodobejšom horizonte, že kvality na extraligu mám. Teší ma, že sa mi zadarilo. Dúfam, že som tu zanechal svoje, aby som sa mohol presadiť v extralige, to by bol môj sen.
 

Juraj Vnuk
Snímka MsHK Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod