Žilinský Večerník

30. október 2024 | Šimon, Simona
| 4°C

Recepty

Marhuľové knedle z odpaľovaného cesta

¼ l mlieka, 1 ČL cukru, soľ, 50 g margarínu, 350 g hrubej múky, 1 vajce, marhule, žemľové omrvinky, maslo, práškový cukor

30.11.2016 | 15:07

Mlieko osladíme 1 ČL cukru, mierne osolíme a pridáme 50 g margarínu, vmiešame 150 g hrubej múky a uvaríme na hustú kašu. Do vychladnutej kaše zapracujeme 1 vajce, 200 g hrubej múky. Cesto vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Rozrežeme ho na primerane veľké štvorce a na každý uložíme po jednej marhuli (môžu byť aj zavárané). Sformujeme na knedličky a asi 5 min. ich varíme v osolenej vode. Uvarené knedle vyberieme z vody, posypeme ich žemľovými omrvinkami opraženými na masle a posypeme práškovým cukrom (alebo orechmi, tvarohom, makom, kakaom).

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod