Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Marlenka - Zuzanka

Cesto 100 g masla, 3 polievkové lyžice medu, 300 g kryštálového cukru, 1 čajová lyžička octu, 1 polievková lyžica jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky Krém 250 g masla, 1 sladené kondenzované mlieko, 2 smotanovo–vanilkové pudingy, 6 dl mlieka, 4 polievkové lyžice kryštálového cukru

18.12.2017 | 14:25

Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, med a cukor. Pridáme sódu a ocot. Vznikne pena. Za stáleho miešania pridáme vajcia (môžeme vmiešať ručným šľahačom). Odstavíme z ohňa. Pridáme múku a dobre vymiešame. Pokiaľ sa nám nedarí cesto vymiesiť, môžeme pridať trochu vody alebo mlieka. Následne ho rozdelíme na 6 častí (necháme položené na niečom teplom) a rozvaľkáme na pláty veľkosti plechu. Rozvaľkávať môžeme v rozstrihnutom mikroténovom vrecku. Pečieme na papieri, sem-tam cesto poprepichujeme a dáme upiecť. Necháme vychladnúť. Plnku pripravíme tak, že z pudingových práškov, mlieka a cukru uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Do masla pridáme uvarené vychladnuté kondenzované mlieko a vychladnutý puding. Dôkladne vyšľaháme. Krém rozdelíme na 6 častí. Pláty potierame krémom a postupne ukladáme na seba. Posledná vrstva je krém. Posypeme mletými orechmi alebo zvyšným upečeným a nastrúhaným cestom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod