Žilinský Večerník

16. september 2024 | Ľudmila
| 10°C

Šport

Martin Leško: V zlomových situáciách mať viac šťastia

Žilinský obranca Martin Leško nemá na tohtosezónne súboje proti Popradu príjemné spomienky. V 9. kole na ľade Kamzíkov utrpel otras mozgu a v poslednom domácom stretnutí má ťažké srdce podobne ako celý žilinský štadión na hlavného rozhodcu.

04.11.2013 | 16:22

Bolo 2:2, 10 minút do konca, váš súboj s popradským Sýkorom a následné vylúčenie, ktoré rozhodlo o celom zápase. Ako ste videli inkriminovanú situáciu?

„Siki“ (pozn. red. popradský T. Sýkora) bol v jazde, šiel som v poslednej chvíli vedľa neho. Nechal som ho, aby vystrelil, keďže som videl, že je vonku z dobrého streleckého uhla. Bol som presvedčený, že z takého uhla bude jeho strela slabá, dal som pred jeho strelu hokejku a rozhodca mi udelil dve minúty.


Snažili ste sa riešiť situáciu hokejovo, nedalo sa tomu nešťastnému momentu zabrániť ešte pred modrou čiarou?

Samozrejme, som ho mohol skôr potiahnuť, ale riskoval by som trestné strieľanie. Naschvál som ho nechal, lebo som vedel, že dám pred neho hokejku, keď bude v náprahu a tým eliminujem jeho snahu o gól.


Šli ste na trestnú lavicu, dostali sme gól na 2:3... Čo okrem toho rozhodlo o prehre?

Vyhrávame ako tím, rovnako aj prehrávame. Hosťujúci brankár všetko vyrážal, my sme sa mali viac tlačiť do zakončenia. Som presvedčený, že ak by sme dali my tretí gól, Poprad by už nestačil kontrovať pred skvelou domácou kulisou. Musíme sa viac chytiť na ľade, v zlomových situáciách je potrebné mať aj viac šťastia. Pochvala patrí všetkým fanúšikom, ktorí prišli a stále nám fandia.


Oproti ostatným sezónam dostávajú väčšiu šancu domáci odchovanci, je to pre vás záväzok pre napredovanie celého tímu?

Samozrejme, je to lepšie, my domáci hráči viac hrávame. Musíme sa učiť kvázi od tých zahraničných hráčov, ktorí sú privolaní, aby nás ťahali. Na poste obrancu sa snažím o prvoradú zodpovednosť, aby sme neinkasovali.

V minulom týždni hovoril Roman Tomas o skvelom kolektíve, ako to vidíte očami mladého hráča?

Nálada je fakt dobrá, ťaháme sa. I keď sa niekomu niečo nedarí, nezačneme na seba zbytočne kričať. Pokojne sa snažíme si veci vysvetliť, aby sme boli do budúcnosti stále lepší. Myslím si, že Peter Klouda ťahá kabínu, vie urobiť pohodu, aj pokričať na chalanov v dobrom slova zmysle.

Juraj Vnuk
Snímka MsHK Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod