Postup prípravy:
Makrely spracujeme na 4 rovnomerné filety a osolené ich na troche masla opečieme. Najprv zo strany kože (3 min.) a potom z druhej strany (2 min). K rybe pridáme na panvicu pre dochutenie aj strúčik cesnaku a bylinky. Na záver pokvapkáme citrónom. Sépiové špagety varíme v osolenej vode cca 8-10 minút. Omáčku pripravíme z nakrájanej šalotky a cesnaku, ktoré orestujeme na olivovom oleji. Pridáme nakrájané kápie, ktoré podlejeme vodou, ochutíme soľou, korením a dusíme aspoň 10-15 minút. Zmes rozmixujeme, prepasírujeme a zmiešame so špagetami. Recept doplníme aj o baby cuketu a zelenú špargľu, ktorú krátko povaríme a opečieme na masle. Na dozdobenie môžeme použiť šťaveľ a jedlé kvety.
Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Prehľad produktov nájdete na www.radoma.eu.
Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.blogujemvkuchyni.com