Žilinský Večerník

30. október 2024 | Šimon, Simona
| 4°C

Recepty

Mäsový bochník so syrom

30 dag bravčového mäsa, 30 dag hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 20 dag tvrdého syra, 3 vajcia, dochucovadlá, cesnak, žemľové omrvinky, alobal

23.11.2016 | 09:40

Všetko mäso aj s cibuľou pomelieme, pridáme postrúhaný syr a 3 vajcia. Zmes ochutíme soľou, vegetou, paprikou, korením, horčicou, kečupom a rozotreným cesnakom. Hmotu zahustíme žemľovými omrvinkami. Chlebíkovú formu vyložíme naolejovaným alobalom a natlačíme do nej mäsovú hmotu. Alobal uzavrieme. Pečieme asi 30 min. Potom alobal rozbalíme a ďalej otvorenú hmotu pečieme doružova asi 20 min. Bochník po upečení necháme mierne vychladnúť a potom ho z formy vyklopíme. Podávame s chlebom, cibuľou, zelenou paprikou alebo kyslou smotanou.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod