Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -4°C

Recepty

Mišov recept na diviaka

500 g diviačieho mäsa, 1 červená cibuľa, 1 PL bravčovej masti, 250 ml červeného vína, soľ, čierne korenie celé + mleté nové korenie (asi 5 guľôčok), majoránka, mletá sladká paprika, rasca, 2 strúčiky cesnaku, 1 malý paradajkový pretlak, 1,5 litra hovädzieho vývaru (bujón), čili podľa chuti

18.12.2017 | 14:21

V rozohriatom hrnci roztopíme bravčovú masť, pridáme očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu a celé strúčiky cesnaku. Cibuľu restujeme do zlatista, jemne osolíme, okoreníme a pridáme paradajkový pretlak. Premiešame a pridáme mäso, ktoré necháme zatiahnuť. Zalejeme červeným vínom a pridáme všetky koreniny. Diviaka chvíľu dusíme vo víne, neskôr prilejeme vývar. Na slabom ohni varíme až do zmäknutia mäsa. Na záver dochutíme podľa chuti a v prípade potreby zahustíme chlebom alebo zápražkou. Podávame s knedľou alebo haluškami. Recept by mal vyjsť na štyri porcie.
Dobrú chuť!

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod